Palmieri cu sos de zmeura

Printeaza

O reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca.

Ingrediente:

  • un pachet aluat de foitaj
  • 300 g zmeură
  • 200 g mure
  • 200 g zahăr tos
  • o lămaie
  • două linguriţe de pudră de scorţişoară
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • un albuş de ou
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Jumătate din zahărul tos se amestecă cu o linguriţă de scorţişoară şi un pliculeţ cu zahăr vanilinat. Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde pe un tocător, se unge cu albuş şi se presară zahărul amestecat cu scorţişoara.

Se rulează capetele opuse ale  foii până se unesc, udându-se cu puţină apă rece ca să stea lipite. Se înfăşoară în folie de aluminiu şi se in­troduce in congelator 30 de minute. Se taie felii subţiri şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit până devin aurii, se scot şi se lasă să se răcească.

Zmeura se pune într-o oală împreună cu murele, zahărul tos şi zahărul vanilinat rămas şi pudra de scorţişoară. Se presară coaja rasă de lămâie, se amestecă şi se pun la fiert la foc mediu. Se acoperă cu un capac şi se fierb până când sosul format a început să se îngroaşe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.