Pana de somn cu usturoi
PrinteazaPana de somn cu usturoi din: somn, morcov, ceapa, usturoi, piper, sare.
- circa 1 kg carne de somn
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 căpăţână usturoi
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Bucata întreagă de carne de somn se spală bine, apoi se pune la fiert, cu morcovul întreg, ceapa tăiajă în jumătăţi, piperul şi sarea (puţin mai multă).
Când a fiert, se lasă să se răcească şi se scoate cu grijă carnea pentru a nu se sfărâma.
Se serveşte rece, cu mujdei de usturoi şi mămăligă caldă.
De remarcat că în definitiv preparatul nu este altceva decât un rasol de somn, servit cu mujdei.
Acelaşi rasol poate fi servit şi cu maioneză sau cu sosuri picante, dar în acest caz nu mai este „pană de somn”, ci un banal „rasol”!
Pofta buna!