Pancakes cu dovleac
PrinteazaPancakes cu dovleac din: dovleac, radacina de ghimbir, oua, sare, zahar, praf de copt, faina, lapte, ulei, scortisoara.
- 500 g dovleac
- 1 bucata radacina de ghimbir proaspat, de marimea unei nuci
- 6 oua
- 1 praf de sare
- 200 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 450 g faina
- 400 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingura scortisoara
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl dai pe răzătoarea mică sau îl macini în robotul de bucătărie. Razi, de asemenea, rădăcina de ghimbir curăţată. Separi ouăle. Baţi albuşurile spumă tare, împreună cu sarea.
Freci gălbenuşurile cu zahărul, până obţii o cremă de un galben deschis. In crema de gălbenuşuri, adaugi pe rând miezul de dovleac, laptele, uleiul, făina, praful de copt şi scorţişoara. Omogenizezi totul, iar la final pui albuşurile spumă şi amesteci uşor, cu o spatulă, cu mişcări circulare verticale.
Incingi o tigaie de teflon, o ungi cu ulei, o ştergi cu un şerveţel şi torni uniform compozitie pentru clatite cu un polonic. Inclini tigaie in toate partile, pana cand stratul de compozitie devine uniform.
Coci pe o parte, pana cand se despreinde pe margini, apoi o desprinzi usor si o intorci pe cealalta parte. Servesti clatitele ca atare sau cu crema de branza dulce.
Pancakes cu dovleac
Pofta buna!