Pancakes cu dovleac

Printeaza

Pancakes cu dovleac din: dovleac, radacina de ghimbir, oua, sare, zahar, praf de copt, faina, lapte, ulei, scortisoara.

Ingrediente:Pancakes_cu_dovleac

  • 500 g dovleac
  • 1 bucata radacina de ghimbir proaspat, de marimea unei nuci
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 450 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura scortisoara

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl dai pe răzătoarea mică sau îl macini în robotul de bucă­tărie. Razi, de asemenea, rădăcina de ghimbir cură­ţată. Separi ouăle. Baţi albu­şurile spumă tare, împreu­nă cu sarea.

Freci găl­benuşurile cu zahărul, până obţii o cremă de un galben deschis. In crema de gălbenuşuri, adaugi pe rând miezul de dovleac, laptele, uleiul, făina, praful de copt şi scorţişoara. Omogenizezi totul, iar la final pui albuşurile spumă şi amesteci uşor, cu o spatulă, cu mişcări circulare verticale.

Incingi o tigaie de teflon, o ungi cu ulei, o ştergi cu un şerveţel şi torni uniform compozitie pentru clatite cu un polonic. Inclini tigaie in toate partile, pana cand stratul de compozitie devine uniform.

Coci pe o parte, pana cand se despreinde pe margini, apoi o desprinzi usor si o intorci pe cealalta parte. Servesti clatitele ca atare sau cu crema de branza dulce.

Pancakes cu dovleac

Pancakes_cu_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.