Pancakes cu dulceaţă de rubarbă
PrinteazaPancakes cu dulceaţă de rubarbă din: lapte, zahar, drojdie, unt, ou, galbenusuri, sare, coaja de lamaie, faina, ulei, branza de vaci, lapte, rom, zahar pudra, rubarba, zahar, vanilie.
pancakes:
- 1250 ml lapte
- 80 g zahar
- 1 cub drojdie proaspata (42 g)
- 100 g unt topit si racorit
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 1 praf de sare
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 750 g faina
- ulei
crema:
- 250 g branza de vaci semidegresata
- 1 lingura lapte
- 1 lingura rom
- 100 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
gem:
- 250 g tije de rubarba decojite si tocate
- 220 g zahar
- 1 pastaie de vanilie despicata
Mod de preparare:
Gem: se asaza intr-o cratita larga rubarba cu zahar si pastaia de vanilie si se adauga 2 linguri de apa. Se incalzesc la foc moale pana ce se topeste zaharul. Apoi se mareste flacara si se lasa sa fiarba 15-20 de minute.
Când se îngroaşă, se scoate păstaia de vanilie şi se toarnă gemul în borcane. Se închid ermetic. Apoi se amestecă toate ingredientele pentru cremă; se pune deoparte.
Pancakes: se încălzeşte laptele şi o parte se toarnă într-un castron mai mare; se adaugă zahărul şi drojdia zdrobită şi se lasă să crească. Se adaugă unt, ou, gălbenuşuri, coajă de lămâie rasă şi sare; se înglobează treptat făina şi restul de lapte.
Se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească la cald. Apoi se coc în tigaie porţii de aluat, ca nişte clătite obişnuite, care se servesc cu cremă şi gem.
Pancakes cu dulceaţă de rubarbă
Pofta buna!