Pancakes cu zahar si scortisoara
PrinteazaPancakes cu zahar si scortisoara din: drojdie, zahar fin, faina, lapte, sare, ou, unt, ulei, zahar pudra, scortisoara.
- 75 g drojdie
- 200 g zahar fin
- 150 g faina
- circa 250 ml lapte caldut
- 1 praf de sare
- 1 ou mare
- 100 g unt
- ulei pentru prajit
- 50 g zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Se zdrobeşte drojdia într-o ceşcuţă şi se adaugă 100 g zahăr; se omogenizează, apoi se adaugă 30 g făină şi 80 ml lapte. Se amestecă, se acoperă şi se lasă să crească la căldură. Se amestecă restu de făină cu sare, se adauga maiaua, gălbenuşul bătut untul topit şi restul de lapte călduţ; se amestecă pâră ce se obţine un aluat fluid (dacă e nevoie, se mai adaugă puţin lapte).
Se acoperă aluatul cu un prosop textil şi se lasă să crească la căldură pană ce-şi dublează volumul. Se bate albuşul, se înglobează în aluat şi se lasă să se mai odihnească puţin compoziţia. Se unge tigaia cu ulei şi se încălzeşte; se toarnă câte o porţie de aluat şi se coace.
Clătitele fierbinţi se pudrează cu zahăr amestecat cu scorţişoară.
Pancakes cu zahar si scortisoara
Pofta buna!