Pancakes cu porumb, ceapa verde si usturoi verde
PrinteazaPancakes cu porumb, ceapa verde si usturoi verde din: conservă porumb boabe, lapte, faina, ceapa verde, usturoi verde, sare, ou, pătrunjel (congelat sau proaspăt), ulei, parf de copt.
- 1 conservă porumb boabe (160 g)
- 15 ml lapte
- 65 g făină
- 1 fir de ceapă verde
- 1 fir usturoi verde
- 1/2-1 linguriţă sare
- 1 ou
- 1 lingură cu pătrunjel (congelat sau proaspăt)
- 4-5 linguri cu ulei (le pui treptat, pentru prăjirea pancakes-urilor)
- 1/2 linguriţă praf de copt (aprox. 5 g)
Mod de preparare:
Desfaci conserva de porumb, opreşti 50 g boabe separat, iar 110 g le pui în vasul robotului de bucătărie.
Adaugi peste boabele de porumb, din vasul robotului: laptele, făina, praful de copt, ceapa şi usturoiul verde (tocate), oul şi pătrunjelul.
Mixezi 2-3 minute, până obţii o pastă. Adaugi cele 50 g boabe de porumb întregi (oprite anterior), sarea şi amesteci cu o lingură.
Pui amestecul la frigider pentru 10-15 minute. Pui într-o tigaie antiade- rentă 1 linguriţă ulei şi laşi să se încingă.
Ştergi uleiul cu un şerveţel şi torni puţină compoziţie, cu ajutorul unui polonic mic.
Nivelezi uşor cu dosul unei linguriţe. Laşi să se rumenească pe o parte 2-3 minute, la foc mic, apoi întorci pe cealaltă parte.
Iţi vei da seama dacă este rumenită prima parte în momentul în care, dacă mişti tigaia, pancakes-ul se va mişca.
Procedezi la fel, până termini toată compoziţia.
Din cantităţile menţionate vei obţine 9 pancakes-uri de dimensiunea unei jumătăţi de palmă.
Se servesc calde sau reci, cu caşcaval sau sos de iaurt, amestecat cu usturoi.
Pofta buna!