Pancakes cu porumb dulce si sos pesto
PrinteazaPancakes cu porumb dulce si sos pesto din: porumb dulce, ou, ceapa rosie, patrunjel verde, faina, lapte, praf de copt, bicarbonat, sare, piper,
pentru pancakes:
- 1 cutie porumb dulce
- 1 ou
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura mica de patrunjel verde
- 70 g faina
- 200 ml lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- sare
- piper
pentru sosul pesto:
- 1 legatura patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 20 ml ulei de masline
- 2 linguri smantana (optional)
Mod de preparare:
Scurgi boabele de porumb şi le treci rapid printr-un jet de apă rece. După ce le-ai scurs, le tamponezi cu hârtie absorbantă de bucătărie.
Pui doar 200 g boabe de porumb în robot/blender, făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul, laptele, ceapa roşie tăiată în bucăţele potrivite, oul, sarea şi piperul.
Toci pătrunjelul mărunt, cu ajutorul cuţitului. Mixezi 2-3 minute, la viteză medie, până când obţii o compoziţie omogenă.
Adaugi boabele de porumb întregi rămase şi pătrunjelul şi amesteci cu o lingură. Introduci aluatul în frigider pentru circa 10-15 minute.
Pui o tigaie antiaderentă pe foc mic spre mediu şi, când s-a încins, adaugi 1-2 linguriţe de ulei de măsline sau de floarea-soarelui.
După ce uleiul s-a încins, tamponezi tigaia cu hârtie absorbantă de bucătărie şi adaugi un polonic mic de aluat.
Prăjeşti fiecare pancake câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le scoţi pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie.
Cât stă aluatul la frigider, pregăteşti sosul pesto de pătrunjel, din verdeaţă, 2 căţei de usturoi, ulei şi 2 linguri de smântână.
Potriveşti gustil de sare şi piper.
Pancakes cu porumb dulce si sos pesto
Pofta buna!