Pancakes
PrinteazaO reteta de pancakes din: faina, oua, praf de copt, lapte, zahar si sare.
- 115 gr făină
- 3 ouă mari
- 1 plic praf de copt
- 140 ml lapte
- 5 linguri de zahăr
- un vârf de sare
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până se albesc. Apoi se toarnă laptele, puţin câte puţin, şi făina amestecată cu praful de copt. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează uşor în amestecul de gălbenuşuri.
După ce compoziţia a fost omogenizată bine, în tigaia încinsă zdravăn şi unsă suficient cu unt sau margarină se toarnă un sfert de polonic de aluat. Când încep găurile să se formeze se întoarce pancake-ul. Totul durează circa un minut.
Înainte de a fi servite se ung cu orice fel de dulceaţă doriţi, dar şi cu ulei de arţar, cu singurul amendament că în acest caz nu este nevoie să se adauge zahăr în compoziţie.
Pancakes
Pofta buna!