Pandispan cu afine
PrinteazaO reteta de pandispan cu afine din: oua, ulei, zahar tos, faina, zahar vanilat, afine, smantana, zahar pudra si sare.
- 6 oua
- 6 linguri cu ulei
- 6 linguri cu zahar tos fin
- 1 cana cu faina
- 3-4 plicuri cu zahar vanilat
- 300 g afine de padure
- 225 ml smantana dulce
- 1 lingura cu zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile spumă împreună cu un praf de sare. Când s-au întărit, adaugă zahărul, lingură cu lingură, şi bate până ce albuşurile stau ţepene. Freacă gălbenuşurile şi adaugă treptat uleiul până obţii o maioneză omogenă. Incorporeaz-o în albuşurile bătute. Amestecă energic.
Cerne făina şi încorporeaz-o în compoziţie cu mişcări de sus în jos pentru a nu pierde aerul din spumă. Unge cu ulei o tavă de copt cu suprafaţă mai mare şi pudreaz-o cu făină. Răstoarnă compoziţia, uniformizează şi adaugă afinele, una câte una, tăvălite prin făină (opreşte câteva pentru decor).
Dă la cuptorul încins pentru 30-40 de minute. Când e gata, presară zahăr pudră deasupra şi lasă să se răcească în tavă. Taie în pătrate numai după ce s-a răcit. Intre timp, bate smântână dulce până se întăreşte, apoi freac-o puţin cu zahărul pudră cernut dinainte.
Uneşte cu frişcă, într- un turnuleţ, câte trei pătrate de prăjitură şi îmbracă-l apoi în frişca proaspăt bătută. Decorează din loc în loc, ca un zar, cu afine proaspete.
Pandispan cu afine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pandispan cu afine
- reteta pandispan cu afine