Pandispan alb si negru
PrinteazaPandispan alb si negru din: foi de napolitana, oua, sare, faina, zahar, cacao, ulei, unt, lapte, ness.
- 1 pachet foi de napolitană
Pentru pandişpanul alb:
- 5 ouă
- sare
- 150 g făină
- 150 g zahăr
Pentru pandişpanul negru:
- 5 ouă
- 150 g făină
- 150 g zahăr
- sare
- 3 linguri cacao neagră
- 2 linguri ulei
Pentru crema de vanilie:
- 4 gălbenuşuri
- 150 g zahăr pudră
- 250 g unt proaspăt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 pahar lapte (100 ml)
- 2 linguri ness
Mod de preparare:
Pentru pandispanul alb, mixezi ouăle cu zahărul şi cu un praf de sare, până când compoziţia îşi dublează volumul. Adaugi puţin câte puţin făina cernută şi amesteci cu grijă de jos în sus.
Torni aluatul într-o tavă tapetată cu unt şi făină, apoi introduci tava în cuptorul încălzit, timp de 25 de minute.
Pentru pandispanul, procedezi la fel ca în cazul pandişpanului alb, dar la sfârşit adaugi uleiul şi cacaua.
Pentru crema de vanilie, freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu laptele, până se omogenizează, apoi aşezi compoziţia pe baie de aburi, amestecând continuu.
Dai deoparte, adaugi zahărul vanilat şi nessul. Amesteci crema pe un vas cu apă rece, până ajunge la temperatura degetului. După aceea, adaugi untul moale şi baţi bine cu telul.
Tai blaturile alb şi negru în două pe verticală, atunci când s-au răcit, lei o foaie de napolitană, o ungi cu cremă pe toată suprafaţa, după care pui jumătate blat negru, cremă, jumătate blat alb şi înfăşori totul în napolitană.
Sfat: Foaia de napolitană o vei lăsa întinsă până a doua zi, când se va înmuia puţin de la cremă, astfel fiind mai uşor la învelitul blaturilor.
Pandispan alb si negru
Pofta buna!