Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]
Pandispan cu capsuni
PrinteazaPandispan cu capsuni din: unt, zahar pudra, oua, lapte, faina, sare, praf de copt, capsuni, zahar pudra, pesmet.
- 120 g unt moale
- 220 g zahar pudra
- 4 oua
- 400 ml lapte caldut
- 600 g faina
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 500 g capsuni
- zahar pudra
- pesmet
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Cu mixerul, se bate untul cu zahăr şi gălbenuşuri.
Se amestecă împreună cu laptele şi 1/2 din cantitatea de făină.
Se bat albuşurile cu 1 praf de sare. în amestecul de gălbenuşuri se încorporează restul de făină amestecată cu praful de copt, apoi albuşurile bătute.
Se unge cu unt o formă de sufleu, o formă de tort sau o tavă adâncă şi se presară pesmet.
Se toarnă înăuntru jumătate din cantitatea de aluat şi se aşază deasupra jumătate din cantitatea de căpşuni.
Se toarnă apoi cealaltă jumătăte de aluat şi se garniseşte cu restul de căpşuni.
Se încinge cuptorul la 180 °C şi se coace prăjitura 45 min. Se înţeapă cu o ţepuşă de lemn – dacă ţepuşa iese curată, fără depuneri, prăjitura este gata.
Se scoate, se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr.
Pandispan cu capsuni
Pofta buna!
Pandispan cu gutui din: gutui, oua, faina, zahar, sare, vanilie, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilie 10 nuci 100 g zahăr pudră 1 lingură de coniac sau rom 1 ceaşcă de apă unt Mod de preparare: Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare, […]
Pandispan cu prune si nuci din: oua, faina, zahar, sare, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pudră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu […]
Pofta buna!