Pandispan de casa cu visine

Printeaza

Pandispan de casa cu visine din: visine, oua, faina, zahar, nuci.

Ingrediente:Pandispan de casa cu visine

  • 500 g vişine
  • 8 ouă
  • 400 g făină
  • 400 g zahăr tos
  • zahăr vanilinat
  • 4-5 nuci
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă.

Apa face aluatul pufos, de aceea o încorporăm încă de la început în compoziţie.

Adăugăm un praf de sare, miez de nucă tocat mare, 1 plic de zahăr vanilinat, faina în ploaie şi la urmă încorporăm albuşurile bătute spumă tare.

Ungem o tavă cu unt sau cu ulei, tapetăm cu faină şi turnăm aluatul.

Ţinem în cuptor 5 minute la foc tare, apoi punem vişinele spălate şî curăţate de sâmburi şi coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute.

Scoatem când a prins o nuanţă uşor aurie.

Tăiem numai când s-a răcit. In com­poziţia pandişpanului tăiem câteva nuci, pe care le punem odată cu faina.

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pandispan cu mure

Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]

Pandispan cu prune si nuci

Pandispan cu prune si nuci

Pandispan cu prune si nuci din: oua, faina, zahar, sare, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pu­dră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi   Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.