Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]
Pandispan de casa cu visine
PrinteazaPandispan de casa cu visine din: visine, oua, faina, zahar, nuci.
- 500 g vişine
- 8 ouă
- 400 g făină
- 400 g zahăr tos
- zahăr vanilinat
- 4-5 nuci
- sare
Mod de preparare:
Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă.
Apa face aluatul pufos, de aceea o încorporăm încă de la început în compoziţie.
Adăugăm un praf de sare, miez de nucă tocat mare, 1 plic de zahăr vanilinat, faina în ploaie şi la urmă încorporăm albuşurile bătute spumă tare.
Ungem o tavă cu unt sau cu ulei, tapetăm cu faină şi turnăm aluatul.
Ţinem în cuptor 5 minute la foc tare, apoi punem vişinele spălate şî curăţate de sâmburi şi coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute.
Scoatem când a prins o nuanţă uşor aurie.
Tăiem numai când s-a răcit. In compoziţia pandişpanului tăiem câteva nuci, pe care le punem odată cu faina.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pandispan fraged cu mere
Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]
Pandispan cu prune si nuci
Pandispan cu prune si nuci din: oua, faina, zahar, sare, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pudră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu […]
Pofta buna!