Pandişpan cu coacăze roşii

Printeaza

O reteta de pandispan cu cocaze rosii din: coacaze rosii, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 400 g coacaze rosii
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 5 linguri de lapte
  • grasime si faina pentru tava de copt
  • zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare:

Se spală coacăzele şi se lasă să se scurgă de apă. Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se taie untul în bucăţi şi se lasă să se topească.

Intr-un castron, se amestecă untul, zahărul şi gălbenuşurile. Se amestecă făina şi praful de copt. Se adaugă treptat făina şi laptele în amestecul de gălbenuşuri.

Se bat bine albuşurile, apoi se încorporează şi ele. Se unge cu unt o tavă de copt (cu marginile înalte) şi se presară cu făină.

Se toarnă uniform compoziţia şi se presară deasupra coacăzele roşii. Se coace 35 de minute, la foc mediu.

Se lasă să se răcească, se taie porţii şi se presară cu zahăr pudră înainte de servire.

Pandişpan cu coacăze roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.