Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]
Pandispan cu crema de ciocolata
PrinteazaPandispan cu crema de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, sare, unt, lapte praf, apa.
Pentru aluat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 2 linguri cacao
- esenţă de rom sau de vanilie
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- 250-300 g lapte praf
- 100 ml apă
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi continui să le baţi până se dizolvă cristalele de zahăr.
In spuma rezultată, încorporezi pe rând gălbenuşurile, esenţa de rom sau de vanilie, sarea şi făina cernută. în 1/3 din compoziţie, încorporezi pudra de cacao.
Coci 1/3 de compoziţie într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt, la 180°C, timp de 20-25 de minute.
Procedezi la fel cu compoziţia albă, numai că măreşti timpul de coacere la 30-35 de minute.
Pregăteşti crema aşa:
Amesteci într-un bol laptele praf şi.pudra de cacao. Fierbi la foc mic zahărul cu 100 ml apă, iei vasul de pe foc şi pui untul.
După ce untul s-a topit în sirop, îl torni în amestecul de pulberi şi amesteci energic.
Tai blatul alb în 2 foi. Ungi cu cremă o foaie albă, suprapui blatul maro, îl ungi cu cremă şi acoperi cu blatul alb rămas.
Imbraci checul în crema rămasă şi îl laşi în frigider 2-3 ore, până se întăreşte. îl tai în felii cu un cuţit bine ascuţit.
Pandispan cu pere din: pere, zahar, oua, faina, unt, praf de copt. Ingrediente: 3 pere medii 150 g zahăr Pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 g făină 100 g unt moale 1/2 plic praf de copt Mod de preparare: Din 150 g zahăr şi puţină apă se prepară un caramel care, când […]
Pofta buna!