Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]
Pandispan cu crema de iaurt si fructe
PrinteazaPandispan cu crema de iaurt si fructe din: oua, zahar, faina, cacao, iaurt, gelatina, fructe de sezon.
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 2 linguri cacao
Pentru cremă:
- 1 kg iaurt
- 100 g zahăr
- 2 plicuri gelatină
Pentru decor:
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi continui baterea până se întăreşte ca pentru bezea.
Adaugi gălbenuşurile, apoi adaugi făina şi cacao.
Torni compoziţia într-o tavă de aragaz, unsă cu puţină grăsime şi presărată cu făină. Laşi să se coacă aluatul timp de 30 de minute.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe pacheţel, apoi o amesteci cu iaurtul, la care adaugi şi zahărul.
După ce blatul s-a răcit, întinzi deasupra lui crema.
Dai la rece să se închege şi serveşti pandişpanul decorat cu felii de fructe.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pandispan fraged cu mere
Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]
Pandispan cu prune si nuci
Pandispan cu prune si nuci din: oua, faina, zahar, sare, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pudră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu […]
Pofta buna!