Pandispan cu caise
PrinteazaPandispan cu caise din: oua, zahar, faina, caise, coniac, unt.
- 1 kg caise
- 8 ouă
- 400 g zahăr
- 400 g făină
- sare
- 2 linguri de coniac
- zahăr pudră
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu făină
- 1 ceaşcă de apă
Mod de preparare:
Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile într-un vas adânc şi le batem spumă 5 min cu o ceaşcă de apă. Peste gălbenuşuri punem zahărul şi continuăm operaţia, bătând energic cu telul, până când crema capătă o culoare alburie.
Turnăm făina în ploaie, amestecăm bine, apoi punem sare. Albuşurile le batem spumă tare, pe care o adăugăm peste aluat şi omogenizăm totul.
Spălăm caisele, le desfacem jumătăţi, le acoperim cu 2 linguri de zahăr farin şi 2 linguri de coniac şi lăsăm să stea 30 minute.
Ungem o tavă mare cu unt, tapetăm cu faină şi răstumăm aluatul de pandişpan. Ţinem la foc tare 5 minute, apoi punem caisele cu miezul în sus. Introducem tava în cuptor şi continuăm coacerea încă 30 minute.
Lăsăm să se răcească prăjitura în tavă, tăiem pătrate şi scoatem pe platouri mari.
Pudrăm cu zahăr farin din belşug.
Pofta buna!