Pandispan cu caise

Printeaza

Pandispan cu caise din: oua, zahar, faina, caise, coniac, unt.

Ingrediente:Pandispan cu caise

  • 1 kg caise
  • 8 ouă
  • 400 g zahăr
  • 400 g făină
  • sare
  • 2 linguri de coniac
  • zahăr pudră
  • 1 lingură cu unt
  • 1 lingură cu făină
  • 1 ceaşcă de apă

 

Mod de preparare:

Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile într-un vas adânc şi le batem spumă 5 min cu o ceaşcă de apă. Peste gălbenuşuri punem zahărul şi con­tinuăm operaţia, bătând energic cu telul, până când crema capătă o cu­loare alburie.

Turnăm făina în ploaie, amestecăm bine, apoi punem sare. Albuşurile le batem spumă tare, pe care o adăugăm peste aluat şi omoge­nizăm totul.

Spălăm caisele, le desfacem jumătăţi, le acoperim cu 2 lin­guri de zahăr farin şi 2 linguri de coniac şi lăsăm să stea 30 minute.

Ungem o tavă mare cu unt, tapetăm cu faină şi răstumăm aluatul de pandişpan. Ţinem la foc tare 5 minute, apoi punem caisele cu miezul în sus. Introducem tava în cuptor şi continuăm coacerea încă 30 minute.

Lăsăm să se răcească prăjitura în tavă, tăiem pătrate şi scoatem pe platouri mari.

Pudrăm cu zahăr farin din belşug.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.