Pandispan cu cirese
PrinteazaPandispan cu cirese din: faina, praf de copt, oua, sare, zahar, lamaie, vanilie, cirese.
- 125 g faina
- 1 linguriţă praf de copt
- 6 ouă
- 1 vârf de cuţit subţire de sare
- 225 g zahăr
- 2 linguri suc de lămâie
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 300 g cireşe curăţate
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă făina, praful de copt şi sarea. Se lasă aşa. Se bat gălbenuşurile până se albesc şi apoi se adaugă zahărul, coaja rasă, sucul de lămâie şi vanilia. Se amestecă foarte, foarte bine.
In amestecul de gălbenuşuri se adaugă făina, praful de copt şi sarea. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă uşor peste compoziţia de gălbenuşuri cu făină.
Tava de copt se unge cu unt, se toarnă aluatul şi se aşază cireşele. Se dă la cuptor 55 de minute. Apoi, se lasă 10 minute să se răcorească.
Pandispan cu cirese
Pofta buna!
Foarte bun pandispanul