Pandispan cu fructe uscate
PrinteazaPandispan cu fructe uscate din: gris, faina, iaurt, zahar, unt, fructe uscate, oua, praf de copt.
- 250 g griş
- 250 g făină
- 200 g iaurt
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 50 g mix de fructe uscate (stafide, caise, prune)
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Amestecă bine grisul şi iaurtul. Lasă deoparte circa o oră ca să se înmoaie grisul. Topeşte untul şi amestecă-l cu zahărul, apoi pune acest amestec peste compoziţia de griş.
Adaugă ouăle şi sarea. La final, încorporează făina, praful de copt şi fructele uscate (hidratate în prealabil, scurse şi tocate). Toarnă într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Dă-o la cuptor 30 de minute.
Porţionează după ce s-a răcit.
Pofta buna!