Pandişpan cu fructe
PrinteazaO reteta de pandispan cu fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, admidon, cacao, foi gelatina, smantana dulce, branza de vaci degresata, mure, afine, coacaze si frisca.
- 4 oua
- 125 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 75 g faina
- 50 g amidon
- 30 g cacao
umplutura:
- 6 foi gelatina
- 150 smantana dulce
- 200 g branza de vaci degresata
- 100 g zahar pudra
- 100 h zahar pudra
- 100 g mure
- 100 g afine
- 50 g coacaze
- 200 g frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu 6 linguri de apă, zahăr tos şi zahăr vanilat; se adaugă albuşurile bătute separat, apoi făina amestecată cu amidon şi cacao; se înglobează. Se aşază compoziţia pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează şi se coace cca 10 min.
Se răstoarnă pe un prosop textil presărat cu zahăr şi se desprinde hârtia de pe fund. Se rulează blatul în prosop şi se lasă să se răcească.
Se înmoaie gelatina în apă rece. Se amestecă smântână dulce cu brânză de vaci şi zahăr pudră. Se pasează fructele de pădure şi se strecoară piureul.
Se dizolvă gelatina şi se înglobează în piureul de fructe; apoi totul se înglobează în crema de brânză. Se bate frişca şi 2/3 din cantitate se înglobează în cremă. Se derulează blatul, se unge cu cremă şi se rulează la loc.
Se ornează rulada cu restul de frişcă, eventual şi cu fructe de pădure şi zahăr pudră.
Pandişpan cu fructe
Pofta buna!