Pandispan cu gem de caise
PrinteazaPandispan cu gem de caise din: faina, praf de copt, zahar, oua mari, ulei, gem de caise, esenta de rom, zahar vanilat, zahar pudra.
- 1/2 kg făină
- 2 pliculeţe praf de copt
- 250 g zahăr
- 6 ouă mari
- 250 ml ulei
- 250 g gem de caise
- 1 esenţă rom
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1 pachet zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuş în vase diferite. împărţi zahărul în jumătate: o parte o pui în gălbenuş şi cealaltă parte în albuş şi le baţi bine cu mixerul, fiecare separat.
Impărţi făina în două şi o încorporezi în cele două vase, sub formă de ploaie până se formează în fiecare vas câte o cocă omogenă. Prafurile de copt le stingi cu un pic de oţet şi le pui câte unul în fiecare vas.
Iei separat din coca de albuş 2-3 linguri de compoziţie şi o amesteci cu 2-3 linguri de gem de caise. Pui câte un pic din esenţa de rom şi zahărul vanilat în ambele compoziţii. Ungi bine tăvile şi le tapetezi cu făină. Pui în tavă compoziţia de gălbenuş, în strat subţire pe fundul tăvii apoi compoziţia de gem la mijloc şi, deasupra, cealaltă compoziţie. Pui tăvile la copt în cuptorul încins bine.
Când este bine rumenit pandişpanul, îl tapetezi cu zahăr pudră cu aromă de vanilie si este numai bun de servit.
Pofta buna!