Pandispan cu gutui
PrinteazaPandispan cu gutui din: gutui, oua, faina, zahar, sare, vanilie, nuci, coniac, unt.
- 1 kg gutui
- 8 ouă
- 400 g făină
- 400 g zahăr
- sare
- vanilie
- 10 nuci
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de coniac sau rom
- 1 ceaşcă de apă
- unt
Mod de preparare:
Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare, tăiem felii subţiri şi le punem într-o cratiţă emailată să se înmoaie pe foc mic.
Punem peste gutui zahărul pudră, tragem imediat cratiţa de pe foc, punem deasupra 1 lingură de coniac sau ele rom şi lăsăm fructele să se răcească.
Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le batem spumă timp de 5 min cu 1 ceaşcă de apă. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia până când amestecul devine o cremă consistentă.
Adăugăm apoi faina în ploaie, vanilie şi nucile tăiate mărunt.
Omogenizăm aluatul cu o furculiţă mai mare, bătând energic, încorporăm albuşurile bătute spumă tare. Ungem o tavă mare cu 2 linguri de unt, punem fructele reci, apoi turnăm aluatul.
Coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute, până când a prins o nuanţă uşor aurie. Tăiem numai rece, după ce a fost răsturnată pe un platou, fructele rămânând deasupra prăjiturii.
Servim tăiată felii, având fructe pe fiecare felie.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/pandispan-cu-gutui html