Pandispan cu mere si stafide

Printeaza
  • Pandispan cu mere si stafide din: oua, sare, iaurt, zahar, faina, ulei, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, stafide, mere.

Ingrediente:Pandispan cu mere si stafide

  • 8 ouă
  • 1 praf sare
  • 500 g iaurt cu fructe
  • 400 g zahăr
  • 400 g făină
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • esenţă de vanilie
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 pungă stafide
  • 5 mere potrivite
  • scorţişoară
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Separi ouăle, baţi albuşurile spumă cu sarea, adaugi zahărul şi mixezi bine. Torni uleiul, puţin câte puţin, apoi pui gălbenuşurile, iaurtul şi făina amestecată cu praful de copt. Adaugi coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi zahărul vanilat.

Speli bine merele, le cureţi de coajă şi le tai bucăţele. Peste mere pui scorţişoara, stafidele, după care omogenizezi şi le adaugi în amestecul cu ouă.

Torni compoziţia în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, 30-40 de minute. Presari zahăr pudră după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din pandispanul asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.