Pandispan cu pere si unt
PrinteazaPandispan cu pere din: pere, zahar, oua, faina, unt, praf de copt.
- 3 pere medii
- 150 g zahăr
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 100 g unt moale
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Din 150 g zahăr şi puţină apă se prepară un caramel care, când a devenit de culoarea mierii, se toarnă în forma de copt. Peste caramel se pun perele feliate şi se lasă vasul deoparte.
Pentru aluat, untul moale se mixează pentru a deveni cremos. Se adaugă zahărul şi se amestecă până la dizolvarea acestuia. Se pun ouăle, pe rând, şi, la final, făina amestecată cu praful de copt.
Se toarnă aluatul peste pere şi se dă vasul la cuptor aproximativ 35 de minute. Se lasă 3-4 minute în tavă după coacere şi apoi se scoate imediat prin răsturnare, până nu se întăreşte caramelul.
Pofta buna!