Pandispan cu portocale

Printeaza

Pandispan cu portocale din: oua, ulei, portocale, zahar, praf de copt, esenta de portocale, faina, zahar pudra.

Ingrediente:Pandispan cu portocale

  • 5 ouă
  • 100 ml ulei
  • 150 ml zeamă de portocală
  • 250 g zahăr de preferinţă brun
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 1 linguriţă esenţă de portocale
  • 450-500 g făină

Pentru glazură:

  • 2-3 linguri cu vârf zahăr pudră
  • 50 ml zeamă de portocală
  • 1 linguriţă esenţă de portocale

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, după care adaugi zahărul şi baţi în continuare până se dizolvă. Adaugi pe rând zeama şi esenţa de portocale, apoi uleiul, lingură cu lingură. Incorporezi praful de copt şi făină cât să obţii un aluat moale, care îşi păstrează consistenţa pufoasă.

Torni aluatul în forma tapetată cu hârtie de copt şi coci pandişpanul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.

Laşi checul să se răcească, după care torni deasupra glazura preparată prin amestecarea la rece a zahărului cu esenţa şi zeama de portocale. Pentru decor, poţi să foloseşti felii de portocale acoperite cu un strat fin de gelatină albă.

 

Pandispan cu portocale

Pandispan cu portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.