Pandispan cu portocale
PrinteazaPandispan cu portocale din: oua, ulei, portocale, zahar, praf de copt, esenta de portocale, faina, zahar pudra.
- 5 ouă
- 100 ml ulei
- 150 ml zeamă de portocală
- 250 g zahăr de preferinţă brun
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 1 linguriţă esenţă de portocale
- 450-500 g făină
Pentru glazură:
- 2-3 linguri cu vârf zahăr pudră
- 50 ml zeamă de portocală
- 1 linguriţă esenţă de portocale
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, după care adaugi zahărul şi baţi în continuare până se dizolvă. Adaugi pe rând zeama şi esenţa de portocale, apoi uleiul, lingură cu lingură. Incorporezi praful de copt şi făină cât să obţii un aluat moale, care îşi păstrează consistenţa pufoasă.
Torni aluatul în forma tapetată cu hârtie de copt şi coci pandişpanul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Laşi checul să se răcească, după care torni deasupra glazura preparată prin amestecarea la rece a zahărului cu esenţa şi zeama de portocale. Pentru decor, poţi să foloseşti felii de portocale acoperite cu un strat fin de gelatină albă.
Pandispan cu portocale
Pofta buna!