Pandispan cu prune si rom

Printeaza

Pandispan cu prune si rom din: oua, faina, zahar, nuci, rom, prune.

Ingrediente:Pandispan cu prune si rom

  • 8 ouă
  • 1 ceaşcă de apă
  • 400 g făină
  • 250 g zahăr tos
  • 3 linguri cu zahăr pu­dră
  • sare
  • 10 nuci
  • 1 lingură cu rom
  • 500 g prune fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă rece. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia, până când compoziţia capătă o culoare uşor alburie.

Adăugăm faina în ploaie, batem în continuare, apoi adăugăm zahărul vanilinat, sare şi 1 lingură de rom şi nuci tocate.

încorporăm albuşurile bătute spumă tare, omogenizăm şi turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Ţinem la foc tare 5 minute, apoî punem prunele desfăcute jumătăţi, cu partea cărnoasă în sus şi continuăm coacerea.

Când prăjitura este gata, scoatem şi pudrăm cu mult zahăr farin. Lăsăm să se răcească în tavă, apoi tăiem pătrate şi aşezăm pe platouri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.