Pandispan cu visine si alune de padure

Printeaza

Pandispan cu visine si alune de padure din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de migdale, visine, alune de padure.

Ingrediente:Padispan cu visine si alune de padure

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 15 linguri ulei
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă esenţă de migdale
  • 1 cană vişine fără sâmburi
  • 30 g alune de pădure neprăjite
  • câte 1 lingură ulei si făină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare, până când nu se mai simte zahărul.

Freci gălbenuşurile cu un praf de sare şi uleiul adăugat treptat, ca la maioneză. în spuma de albuşuri, încorporezi crema de gălbenuşuri, esenţa de migdale şi făina, amestecând de jos în sus, pentru a păstra consistenţa aerată a aluatului.

Intr-o formă pentru chec unsă şi tapetată, torni 1/2 din compoziţie, presari vişinele trecute prin făină, acoperi cu aluat şi presari alunele, în prealabil coapte puţin şi zdrobite cu sucitorul.

Coci pandişpanul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 3/4 oră.

Când s-a mai răcit, îl poţi pudra cu zahăr.

 

Pandispan cu visine si alune de padure

Padispan cu visine si alune de padure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.