Pandispan cu visine si alune de padure
PrinteazaPandispan cu visine si alune de padure din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de migdale, visine, alune de padure.
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 15 linguri ulei
- 250 g făină
- 1 linguriţă esenţă de migdale
- 1 cană vişine fără sâmburi
- 30 g alune de pădure neprăjite
- câte 1 lingură ulei si făină pentru tavă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare, până când nu se mai simte zahărul.
Freci gălbenuşurile cu un praf de sare şi uleiul adăugat treptat, ca la maioneză. în spuma de albuşuri, încorporezi crema de gălbenuşuri, esenţa de migdale şi făina, amestecând de jos în sus, pentru a păstra consistenţa aerată a aluatului.
Intr-o formă pentru chec unsă şi tapetată, torni 1/2 din compoziţie, presari vişinele trecute prin făină, acoperi cu aluat şi presari alunele, în prealabil coapte puţin şi zdrobite cu sucitorul.
Coci pandişpanul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 3/4 oră.
Când s-a mai răcit, îl poţi pudra cu zahăr.
Pandispan cu visine si alune de padure
Pofta buna!