Pandispan cu visine si nuci
PrinteazaPandispan cu visine si nuci din: visine, oua, faina, zahar, nuci.
- 500 g vişine
- 8 ouă
- 400 g făină
- 400 g zahăr tos
- zahăr vanilinat
- 4-5 nuci
- sare
Mod de preparare:
Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă. Apa face aluatul pufos, de aceea o încorporăm încă de la început în compoziţie.
Adăugăm un praf de sare, miez de nucă tocat mare, 1 plic de zahăr vanilinat, faina în ploaie şi la urmă încorporăm albuşurile bătute spumă tare. Ungem o tavă cu unt sau cu ulei, tapetăm cu faină şi turnăm aluatul.
Ţinem în cuptor 5 min la foc tare, apoi punem vişinele spălate şî curăţate de sâmburi şi coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute.
Scoatem când a prins o nuanţă uşor aurie. Tăiem numai când s-a răcit. In compoziţia pandişpanului tăiem câteva nuci, pe care le punem odată cu faina.
Pofta buna!