Pandispan cu visine si nuci

Printeaza

Pandispan cu visine si nuci din: visine, oua, faina, zahar, nuci.

Ingrediente:Pandispan cu visine si nuci

  • 500 g vişine
  • 8 ouă
  • 400 g făină
  • 400 g zahăr tos
  • zahăr vanilinat
  • 4-5 nuci
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă. Apa face aluatul pufos, de aceea o încorporăm încă de la început în compoziţie.

Adăugăm un praf de sare, miez de nucă tocat mare, 1 plic de zahăr vanilinat, faina în ploaie şi la urmă încorporăm albuşurile bătute spumă tare. Ungem o tavă cu unt sau cu ulei, tapetăm cu faină şi turnăm aluatul.

Ţinem în cuptor 5 min la foc tare, apoi punem vişinele spălate şî curăţate de sâmburi şi coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute.

Scoatem când a prins o nuanţă uşor aurie. Tăiem numai când s-a răcit. In com­poziţia pandişpanului tăiem câteva nuci, pe care le punem odată cu faina.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.