Pandispan delicios cu fructe
PrinteazaPandispan delicios cu fructe din: zahar, oua, faina, sare, fructe de sezon, unt.
- 1 cana cu zahar
- 3 linguri cu ulei
- 4-5 oua
- 1 cana plus 3 linguri cu faina
- 1/2 lingurita cu sare
- 500 g fructe de sezon
- 1 lingura cu unt
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Curatati fructele, spalati-le sub jet prelungit de apa, scurgeti in sita, apoi treceti-le in vas de sticla si presarati cu zahar. Lasati atata timp cat pregatiti prajitura.
Spalati ouale, separati galbenusurile intr-o oala mica de 2 l, bateti cu furculita 2-3 minute, adaugati 1 ceasca mica de apa rece sau apa minerala, puneti jumatate din cantitatea de zahar, bateti ca sa obtineti o crema.
Terminati zaharul, sarati, parfumati cu vanilie, adaugati faina in ploaie. Amestecati usor folosind o furculita, pana cand aluatul este uniform. Pastrati 1 lingura cu faina pentru pudrat tava. Adaugati albusurile batute spuma tare, amestecati usor pana cand se incorporeaza in aluat.
Ungeti tava de prajitura cu unt, pudrati cu faina, turnati aluatul in tava. Puneti repede fructele in randuri stranse, dati tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Pofta buna!