Pandispan cu fructe uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de pandispan cu fructe uscate din: oua, ulei, zahar, faina, zahar vanilat, fructe uscate, ciocolata cu lapte, unt, esenta de rom si sare.

Ingrdiente:Pandispan cu fructe uscate

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 cana cu faina
  • 3-4 plicuri de zahar vanilat
  • 200 g fructe uscate (stafide, caise deshidratate, smochine, curmale, migdale)
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu unt
  • esenta de rom
  • sare

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile cu un praf de sare. Adaugă zahărul, vani­lia şi bate până se întăresc. Freacă gălbenuşurile şi adaugă treptat uleiul. încorporeaz-oîn albuşurile bătute. Cerne făina, încorporeaz-o în compoziţie.

Răstoarn-o într-o tavă tapetată şi presară fructele uscate tăiate mărunt şi date prin făină. Dă la cuptorul încins pentru 30 de minute. Intre timp, topeşte pe baie de aburi ciocolata ruptă în bucăţi împreună cu 1-2 linguriţe cu apă.

Când s-a topit, adaugă untul moale şi esenţă de rom. Amestecă bine, ca să obţii o compoziţie fină şi cremoasă. Când e gata, toarnă cioco­lata deasupra pandişpanului şi întinde uşor cu ajutorul unei spatule sau al unui cuţit cu lamă lată. Lasă la răcorit în tavă. Taie în pătrate doar după ce s-a răcit.

Pandispan cu fructe uscate

Pandispan cu fructe uscate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pandispan cu fructe confiate
  • pandispan cu fructe

1 comentariu

  1. A iesit bun pandispanul ? Vreau sa-l incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.