Pandispan gustos cu cirese
PrinteazaPandispan gustos cu cirese din: oua, ulei, faina, zahar, cirese.
- 5 ouă mari
- 5 linguri cu ulei
- 1 cană cu făină
- 1 cană cu zahăr coajă de lămâie
- 5-6 plicuri cu zahăr vanilat
- 500 g cireşe
- unt şi făină, pentru tapetat tava
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă până se întăresc.
Adaugă treptat zahărul şi bate în continuare. Intre timp, freacă uleiul cu cele cinci gălbenuşuri. Adaugă gălbenuşurile frecate peste spuma de albuşuri, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.
Folosind o lingură de lemn, încorporează făina în compoziţie, amestecând de jos în sus. Unge cu unt tava de copt şi tapeteaz-o cu făină.
Toarnă compoziţia, presară cireşele fără sâmburi şi introdu tava în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Pudrează cu zahăr tos şi taie prăjitura după ce s-a răcit.
Pandispan gustos cu cirese
Pofta buna!