Pandispan cu jeleu de rubarba si lamaie
PrinteazaPandispan cu jeleu de rubarba si lamaie din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt, rubarbă, zahăr vanilat, coaja şi zeama de lămâie.
- 7 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
Pentru jeleu:
- 6 tulpini de rubarbă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Pentru jeleu, cureţi puţin tulpinile de rubarbă, le tai în cubuleţe şi le fierbi la foc mic împreună cu zahărul, zahărul vanilat, coaja şi zeama de lămâie. Amesteci până când rubarba se înmoaie şi se transformă în jeleu.
Baţi ouăle spumă tare la bain-marie, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o spumă omogenă, lucioasă.
Când spuma şi-a triplat volumul, iei vasul de pe foc şi adaugi treptat untul, în prealabil topit în cuptor, apoi făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci uşor, de jos în sus.
Torni aluatul într-o tavă de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Din loc în loc, pui cu linguriţa mici grămăjoare de jeleu.
Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul pre- încălzit, pentru circa 30 de minute. Porţionezi prăjitura după ce s-a mai răcit.
Pandispan cu jeleu de rubarba si lamaie
Pofta buna!