Pandispan cu pere din: pere, zahar, oua, faina, unt, praf de copt. Ingrediente: 3 pere medii 150 g zahăr Pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 g făină 100 g unt moale 1/2 plic praf de copt Mod de preparare: Din 150 g zahăr şi puţină apă se prepară un caramel care, când […]
Pandispan cu mere
PrinteazaPandispan cu mere din: zahar, unt, crema de branza, oua, faina, praf de copt, sare, scortisoara, mere, esenta de vanilie, zahar pudra si sare.
- 350 g zahar
- 115 g unt
- 170 g crema de branza
- 2 oua
- 180 g faina
- 1 1/2 lingurite cu praf de copt
- 1/4 lingurita cu sare
- 2 lingurite cu scortisoara
- 2 mere
- esenta de vanilie
- zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Freacă 300 g de zahăr cu unt, esenţă de vanilie. Adaugă treptat crema de brânză şi ouăle şi omogenizează.
Amestecă făina cu praful de copt şi un praf de sare, apoi încorporează uşorîn compoziţie.
Amestecă restul de zahăr cu scorţişoara şi presară peste merele tăiate mărunt.
Toarnă într-o formă rotundă unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins 60 de minute ori până ce scobitoarea-test iese curată din compoziţie.
Lasă să se răcească în forma de copt. Serveşte-l pudrat cu zahăr.
Pandispan cu mere
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan
Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]
Pofta buna!