Pandişpan cu piersici

Printeaza

Pandişpan cu piersici din: oua, sifon, sare, zahar, faina, fructe, zahar farin.

 

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1 ceasca plina cu sifon sau apa rece
  • sare
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana si 3 linguri cu faina
  • 500 g fructe
  • 2 linguri cu zahar farin

 

Mod de preparare Pandişpan cu piersici:

Separaţi gălbenuşurile de albuşuri, le bateţi spumă, adăugaţi sifonul şi puţină sare, bateţi cu telul 2-3 min, după care puneţi zahărul şi bateţi spumă încă 5 min. Puteţi folosi mixerul pentru a vă uşura munca.

In crema obţinută puneţi făina în ploaie, amestecaţi cu lingura de lemn, adăugaţi albuşurile bătute spumă tare şi omogenizaţi.

Curăţaţi piersicile de sâmburi, le spălaţi, le tăiaţi felii subţiri, le puneţi în forme de chec unse cu unt, acoperite cu zahăr farin.

Peste fructe turnaţi aluatul.

Coaceţi 30 min la foc potrivit. Lăsaţi să se răcească prăjitura în tavă.

Răsturnaţi tava pe un platou, iar prăjitura cade cu fructele deasupra.

Serviţi tăiată felii, pudrată cu zahăr farin, după ce s-a răcit.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din pandispanul asta? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.