Pandispan in sos de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de pandispan in sos de lamaie din: zahar, suc de portocale, lamaie, portocala, faina, oua, albusuri, zahar praf, esenta de rom si unt.
- 300 g zahar
- 120 ml suc de portocale
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 120 g faina
- 6 oua
- 3 albusuri
- 50 g zahar praf
- 1 lingurita esenta de rom
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile cu 150 g zahar pana cand obtineti o crema spumoasa. Adaugati in aceasta sucul si coaja de portocala si lamaie. Incorporati faina si treptat amestecand de jos in sus, albusurile de ou batute spuma.
Ungeti o tava mare si tapetati-o cu faina. Turnati compozitia preparata in tava si nivelati-o cu ajutorul unei linguri. Coaceti pandispanul la foc potrivit, 50 de minute sau pana cand este rumenit uniform si ferm la apasare.
Dupa ce prajitura s-a racit taiati-o in patrate. Ungeti cu unt si tapetati su faina alta tava. Asezati patratele in aceasta.
Pe fiecare prajitura puneti un un pis spuma obtinuta din baterea a 3 albusuri cu zaharul praf si cu esenta de rom. Puneti tara in cuptorul incalzit bine dinainte si tineti prajiturile pana in momentul in care bezeaua incepe sa se ingalbeneasca.
Opriti focul si lasati tava la cuptor, cu usa deschisa. Pregatiti siropul fierband 150 g zahar cu 200 ml apa. Cand aceasta incepe sa se ingroase, adaugati sucul de lamaie si de portocala. Fierbeti pana cand siropul se ingroasa din nou, apoi luati vasul de pe foc.
Cand prajiturile s-au racit, turnati in tava siropul. Dupa 10-15 minute, luati fiecare prajitura cu o paleta de tort si puneti-o pe farfurioara. Siropul ramas in tava se distribuie pe fiecare farfurioara cu prajitura.
Pandispan in sos de lamaie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pandispan cu lamaie
vreau si eu pandispan din asta 🙂