Pandispan vanilat
PrinteazaPandispan vanilat din: gem, oua, ulei, faina, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie, lamaie.
Ingrediente:
- 150 g gem
- 6 ouă
- 6 linguri cu ulei
- 1 cană făină
- 1 cană zahăr tos
- 3 plicuri zahăr vanilat
- esenţă de vanilie
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare şi cu 3 linguri cu apă rece, pentru ca aluatul să fie mai pufos.
Adaugi treptat zahărul tos şi pe cel vanilat. Gălbenuşurile, le amesteci cu uleiul, coaja de lămâie rasă şi câteva picături de esenţă de vanilie. încorporezi gălbenuşurile în albuşuri şi, treptat, făina.
Aluatul îl pui într-o formă de chec tapetată cu unt şi cu făină. Laşi la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 de minute, fără a mai deschide între timp uşa cuptorului, pentru ca aluatul să nu se lase.
Scoţi pandişpanul din formă după ce s-a răcit, îl tai pătrăţele şi, pe fiecare bucată, pui câte o linguriţă de gem.
Pofta buna!