Pandispan vanilat

Printeaza

Pandispan vanilat din: gem, oua, ulei, faina, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie, lamaie.

Ingrediente:

  • 150 g gem
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu ulei
  • 1 cană făină
  • 1 cană zahăr tos
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • esenţă de vanilie
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare şi cu 3 linguri cu apă rece, pentru ca aluatul să fie mai pufos.

Adaugi treptat zahărul tos şi pe cel vanilat. Gălbenuşurile, le ames­teci cu uleiul, coaja de lămâie rasă şi câteva picături de esenţă de vanilie. încorporezi gălbenuşurile în albuşuri şi, treptat, făina.

Aluatul îl pui într-o formă de chec tapetată cu unt şi cu făină. Laşi la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 de minute, fără a mai deschide între timp uşa cuptorului, pentru ca aluatul să nu se lase.

Scoţi pandişpanul din formă după ce s-a răcit, îl tai pătrăţele şi, pe fiecare bucată, pui câte o linguriţă de gem.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.