Pandispan cu visine si ciocolata
PrinteazaPandispan cu visine si ciocolata din: oua, zahar, faina, sare, ulei, lapte, smantana, lamaie, praf de copt, visine, cacao, lapte praf, rom, sare, ciocolata, unt, nuca de cocos.
Pentru aluat:
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 12 linguri făină
- 1 praf de sare
- câte 1 ceşcuţă ulei şi lapte
- 3 linguri smântână
- coajă de lămâie rasă
- 1 plic praf de copt
- 200 g vişine congelate sau din compot
Pentru ciocolată:
- 150 ml lapte
- 350 ml ulei
- 1 pahar zahăr pudră
- 4 linguri cacao
- 3 linguri lapte praf
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1 praf de sare
Pentru glazura:
- 200 g ciocolată amăruie
- 1 lingură ulei
- 25 g unt
- nucă de cocos sau steluţe de zahăr
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zahărul turnat în ploaie. Adaugi pe rand gălbenuşurile, uleiul, laptele şi smântână, apoi făina, praful de copt şi coaja de lămâie şi amesteci delicat, de jos în sus, după fiecare ingredient.
Torni compoziţia într-o tavă de 30×35 cm şi coci blatul 5 minute, apoi îl scoţi şi presari rapid, pe toată suprafaţa, vişinele scurse şi trecute prin făină.
Continui coacerea la foc mediu, circa 25 de minute. După ce s-a copt, scoţi blatul din tavă şi îl laşi să se răcească.
Pentru ciocolată, pui într-un bol înalt şi subţire sau în paharul blenderului laptele, zahărul pudră şi uleiul şi mixezi cu ajutorul mixerului vertical pus pe fundul vasului timp de 10 secunde, apoi începi să-l ridici în sus treptat şi lent, câte 1 cm.
După alte 2 minute, când amestecul este o cremă albă şi pufoasă, adaugi cacaua, sarea şi laptele praf şi continui să mixezi până încorporezi totul. Dai crema la rece pentru 1/2 oră.
Tai blatul de pandişpan în două foi pe care le umpli cu cremă
. Glazurezi cu ciocolata topită la bain-marie împreună cu uleiul şi untul. Presari nucă de cocos sau steluţe de zahăr şi păstrezi prăjitura în frigider 3 ore.
Pandispan cu visine si ciocolata
Pofta buna!