Pandispan cu visine si crema de zahar ars
PrinteazaPandispan cu visine si crema de zahar ars din: ouă, lapte, zahar, esenta de vanilie, faina, ulei, sare, vişine fără sâmburi.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 l lapte
- 2 pahare zahăr
- esenţă de vanilie
Pentru pandişpan:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 6 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1 farfurie de vişine fără sâmburi
Mod de preparare:
Pui un pahar de zahăr la topit în tavă, apoi o înclini dintr-o parte în alta, pentru a se unge marginile cu zahărul caramelizat.
Ouăle, zahărul rămas şi esenţa de vanilie le pui într-un vas şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Subţiezi cu laptele adăugat treptat.
Această compoziţie o tomi peste zahărul caramelizat şi dai totul la cuptorul bine încins.
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat uleiul. Albuşurile le baţi spumă cu sarea, apoi le amesteci cu gălbenşurile.
La final pui făina puţin câte puţin, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus, iar ia final adaugi vişinele.
Când crema de zahăr ars este aproape gata, adaugi peste ea compoziţia de pandişpan şi o mai laşi la cuptor 10-15 minute.
Dai pandişpanul la frigider până a doua zi, apoi îl tai şi decorezi cu frişcă.
Pofta buna!