Pandispan cu prune si rom din: oua, faina, zahar, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pudră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 […]
Pandispan cu visine
PrinteazaPandispan cu visine din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, fructe, sare.
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa fin
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri ulei
- 600-700 g fructe
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi vişinele, lăsaţi-le să se scurgă într-o strecurătoare. Bateţi spumă albuşurile, cu cca 1/3 linguriţă de sare.
Când s-au întărit bine, adăugaţi zahărul, treptat, bătând în continuare cu mixerul.
Bateţi în continuare, până când spuma devine lucioasă şi nu se mai văd granule de zahăr.
Adăugaţi, pe rând, gălbenuşurile şi aromele, bătând continuu, apoi cele 3 linguri de ulei.
Lăsaţi mixerul şi folosiţi un tel ca să adăugaţi treptat făina, cernută împreună cu praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus.
Turnaţi pandişpanul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Presăraţi cu puţin pesmet vişinele scurse şi distribuiţi-le uniform pe deasupra aluatului.
Lăsaţi să se coacă cca 30 min, în cuptorul încins la foc mic spre mediu.
Scoateţi din cuptor, tăiaţi prăjitura în bucăţi şi pudraţi-o cu zahăr.
Pandispan cu visine
Pofta buna!
Pandispan cu gutui si nuci din: gutui, oua, faina, zahar, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilină 10 nuci 100 g zahăr pudră 1 lingură de coniac sau rom 1 ceaşcă de apă unt Mod de preparare: Curăţăm gutuile, tăiem felii subţiri şi le punem […]
Pandispan cu caise din: oua, zahar, faina, caise, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg caise 8 ouă 400 g zahăr 400 g făină sare 2 linguri de coniac zahăr pudră 1 lingură cu unt 1 lingură cu făină 1 ceaşcă de apă Mod de preparare: Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile într-un vas adânc şi le batem […]
Pofta buna!