Pane de vinete cu usturoi

Printeaza

Pane de vinete cu usturoi din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Pane de vinete cu usturoi

  • 4 vinete lunguieţe
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 4-5 roşii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 60 g făină
  • 2 ardei graşi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă vinetele de coajă din loc în loc, taie-le felii şi sărează-le.

După o oră, spală-le, stoarce-le puţin, dă-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei.

Separat, toacă mărunt ceapa şi căleşte-o, adaugă usturoiul tăiat felii pe lungime, ardeii fideluţă, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tocate mărunt. Lasă totul să fiarbă până scade.

Aranjează vinetele pe o farfurie adâncă şi toarnă sosul scăzut. Serveşti vinetele calde sau reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.