Pane de dovlecei

Printeaza

Pane de dovlecei din: dovlecei, faina, ou, pesmet, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 3-4 dovlecei
  • 1 lingură făină
  • 1 ou
  • 1 lingură pesmet
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală bine, se curăţă de coajă, apoi se taie în rondele groase de circa 5 mm. Se presară cu puţină sare, apoi se dau prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc (rumenesc) bine pe ambele părţi, în baie de ulei.

Se servesc fierbinţi, eventual cu mujdei de usturoi, sau ca garnitură la mâncăruri pregătite pe bază de carne tocată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.