Panere de cascaval cu branza si masline
PrinteazaO reteta de panere de cascaval cu branza de vaca, masline negre, ardei galben, ardei rosu si masline verzi. Este o reteta pentru diabetici si nu numai.
- 250 g caşcaval
- 150 g brânză de vacă
- 50 g măsline negre
- 50 g măsline verzi fără sâmburi
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei roşu
Mod de preparare:
Dai caşcavalul pe răzătoarea mică. Ungi o tavă întinsă cu puţin ulei, apoi tapetezi cu hârtie de copt. Cu câte o lingură plină de caşcaval ras faci câteva grămăjoare, lăsând distanţă între ele, deoarece se topesc şi şă nu se contopească.
Dai la cuptor 5-6 minute, până se topesc şi se rumenesc puţin. Fiecare turtiţă fierbinte o iei din tavă cu ajutorul unui cuţit. Pe fundul unui pahar curat, cu grijă, dai forma de coşuleţ caşcavalului.
Laşi să se răcească, apoi le umpli cu brânză de vacă, ardei roşu şi galben tăiaţi cubuleţe. Ornezi cu 2-3 măsline negre şi verzi.
Poftă bună!