Panetone cu prosciutto si smochine

Printeaza

Panetone cu prosciutto si smochine din: cozonac, crema de branza, prosciutto, smochine, busuioc.

Ingrediente:Panetone cu prosciutto si smochine

  • 300 g cozonac
  • 125 g crema de branza
  • 100 g prosciutto
  • 50 g smochine proaspete
  • 10 g busuioc

 

 

 

Mod de preparare:

Cozonacul taiat patratele mici se coace timp de 20 de minute la o temperatura de 160°C.

Dupa ce s-au racit patratelele de cozonac, pe fiecare dintre acestea se asaza o frunza de busuioc si crema de branza pe jumatate din suprafata, iar pe cealalta jumatate se asaza prosciutto.

Deasupra se pune cate o smochina.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Panettone cu ciocolata

Panettone cu ciocolata

Panettone cu ciocolata din: faina, oua, apa, lapte, drojdie, unt, zahar, lamaie, portocala, vanilie, sare, ciocolata, ulei. Ingrediente: 650 g făină 3 ouă 50 ml apă caldă 50 ml lapte cald 1 pachet drojdie uscată 5 linguri unt 125 g zahăr coaja de la 1 lămâie coaja de la 1 portocală 1 linguriţă esenţă de […]

Panettone_cu_stafide

Panettone cu stafide

Panettone cu stafide din: faina, lapte, drojdie, oua, zahar, unt, vanilie, stafide, sare, rom. Ingrediente: 500 g făină 60 ml lapte 12 g drojdie uscată 4 ouă 3 gălbenuşuri 160 g zahăr 160 g unt miezul de la 1 păstaie de vanilie 40 g coajă de portocală confiată 40 g portocale confiate coaja rasă de […]

Panettone_de_casa

Panettone de casa

Panettone de casa din: drojdie, zahar, vanilie, oua, unt, faina, sare, miere, stafide. Ingrediente: Pentru aluatul din prima zi: 30 g drojdie de bere proaspătă 150 g zahăr 1 linguriţă extract de vanilie 6 gălbenuşuri de la ouă mari 1 albuş 150 ml apă călduţă 120 g unt moale 500 g făină Pentru aluatul de […]

 

Cozonac Panettone

Pannetone (ponneton)

Pannetone sau ponneton în dialectul milanez, se mănâncă, în mod tradiţional, de Crăciun şi de Anul Nou. Aluatul bogat trebuie lăsat să crească, înainte şi după modelare, vreme de câteva zile, timp în care se încorporează coajă confiată de lămâie şi portocală. In Italia, pannetone se prepară doar în lunile octombrie şi noiembrie, înainte de […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.