Panettone cu ciocolata

Printeaza

Panettone cu ciocolata din: faina, oua, apa, lapte, drojdie, unt, zahar, lamaie, portocala, vanilie, sare, ciocolata, ulei.

Ingrediente:Panettone cu ciocolata

  • 650 g făină
  • 3 ouă
  • 50 ml apă caldă
  • 50 ml lapte cald
  • 1 pachet drojdie uscată
  • 5 linguri unt
  • 125 g zahăr
  • coaja de la 1 lămâie
  • coaja de la 1 portocală
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 praf sare
  • 50 g ciocolată neagră
  • 1 lingură ulei
  • 1 ou, pentru uns

 

Mod de preparare:

Amesteci apa cu laptele, presari drojdia şi aştepţi cinci minute, după care adaugi patru linguri de făină şi una de zahăr.

Amesteci, acoperi cu folie alimentară şi laşi maiaua să crească până îsi dublează volumul. Separat, mixezi ouăle cu zahărul, coaja de lămâie şi de portocală, esenţa de vanilie şi la final pui maiaua. Adaugi făina şi sarea, începi să frămânţi şi încorporezi untul la temperatura camerei.

Pui ciocolata tocată şi mai frămânţi cinci minute. La final, aluatul trebuie să fie moale. îl pui într-un vas uns cu ulei şi-l laşi să crească, într-un loc cald, până îsi triplează volumul.

Aşezi aluatul în forma tapetată, îl ungi cu ulei şi-l mai laşi o oră la crescut, îl ungi cu ou şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.