Panforte
PrinteazaPanforte din: migdale, alune, coaja de lamaie, faina, scortisoara, cuisoare, coriandru, nucsoara, piper, miere, zahar.
- 125 g migdale
- 75 g alune
- 235 g coajă de lămâie tocata
- 60 g făină
- o linguriţă de scorţişoară măcinată
- o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate
- o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat
- o jumătate de linguriţă de nucşoară măcinată
- o optime de linguriţă de piper alb măcinat
- 185 g de miere
- 60 g zahăr
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Migdalele şi alunele se prăjesc într-o tavă în cuptor, se îndepărtează coaja şi se sfărâmă. într-un vas, pe foc, se combină zahărul cu mierea. Se amestecă până când zahărul se topeşte.
Intr-un bol se amestecă migdalele, alunele, coaja de lămâie, făina şi toate condimentele. Se adaugă compoziţia de miere şi se amestecă foarte bine. O formă rotundă, cu diametrul de 20 cm, se unge cu unt, apoi se tapetează cu o foaie de copt.
Se adaugă compoziţia obţinută. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 190°C până când devine aurie. Se scoate din cuptor, se răstoarnă din formă şi se pudrează cu zahăr.
Panforte
Poftă bună!
Foarte bun desertul asta