Pangalău

Printeaza

Pangalau din: aluat de paine, ulei de dovleac sau de floarea soarelui si sare.

Ingrediente:

  • 500g aluat de pâine
  • 4 linguri ulei de dovleac sau de floarea soarelui presat la rece
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Impărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale. întindeţi din fiecare câte o turtită rotundă cu grosimea de 2cm şi diame­trul de 20cm.

Ungeţi turtele cu ulei pe deasupra şi presăraţi-le cu sare grunjoasă. Cu un cuţit bine ascuţit trasaţi nişte dungi deasupra, ca un grătar, fără a tăia însă aluatul.

Pangalăul se poate coace numai la cuptor de pâine în felul următor: se pune pe lopata de scos pâinea şi aceasta se ţine deasupra focului din cuptor, mişcându-se mereu, pentru ca pangalăul să se coacă uniform şi să se rumenească frumos.

Dacă este mai subţire, se coace mai repede. Dacă este mai gros, trebuie mai mult timp.

Să nu ţineţi pangalăul la flacără prea mare, căci se arde deasupra şi rămâne necopt în mijloc.

Dacă vi se pare prea greu să-l preparaţi aşa cum am învăţări: noi de la bunicile noastre, puteţi să-l puneţi într-o tavă unsă cu ulei, ori pe frunze de varză, cum am povestit şi mai sus.

Şi frunzele de varză, de hrean sau de paltin se ung bine cu ulei sau cu grăsime de găină ori cu untură de porc.

Pangalău

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.