Pangasius cu morcovi
PrinteazaPangasius cu morcovi
Ingrediente:
- 8 fileuri de pangasius
- 300 g morcovi baby
- 100 ml miere
- 50 ml ulei
- 50 g unt
- 300 ml vin alb demisec
- 250 ml apă
- un beţişor de scorţişoară
- ghimbir
- nucşoară
- chimen
- pudră de cardamon
- sare, piper
- rozmarin
- lămâie
- vin alb demidulce
Preparare:
Intr-o oala se pun la fiert miere cu apa, un varf de cutit cu pudra de nucsoara, un varf de lingurita de pudra de cardamon, o lingurita de seminte de chimen si o radacina de 3 cm de ghimbir curatata de coaja.
Se adaugă morcovii spălaţi şi scurşi de apă, se amestecă, se acoperă cu un capace şi se lasă să fiarbă 30 de minute. Se amestecă din când în când, ca să nu se lipească de oală.
Când lichidul din oală a scăzut se condimentează cu sare şi piper, se amestecă şi se opreşte focul. Fileurile de peşte se condimentează şi se pun într-o tavă. Se toarnă puţin ulei, vinul alb şi apă.
Se aşază deasupra felii de lămâie, se adaugă beţişorul de scorţişoară şi se introduce tava în cuptor. Se ţine circa 30 de minute la foc mediu, se scoate şi se serveşte împreună cu morcovii caramelizaţi, presăraţi cu rozmarin tocat.
Pangasius cu morcovi
Pofta buna!
Imi place pangasius. E si mai accesibil ca pret.