Pangasius cu sos de portocale
PrinteazaPangasius cu sos de portocale din: pangasius, portocale, unt, smantana, capere, vin, ulei, sare, piper.
- 500 g pangasius (2-3 fileuri)
- zeama de la o portocală
- 1 portocală pentru decor
- 50 g unt
- 125 g smântână
- 1 borcan cu capere (100 g)
- 1 pahar cu vin alb
- ulei de măsline
- sare
- piper alb
- piper negru
Mod de preparare:
Condimentează fileurile cu sare şi piper. Toarnă un pic de ulei de măsline şi puţină zeamă de portocale peste ele.
Pregăteşte sosul: topeşte untul, adaugă restul de zeamă de portocală. Amestecă până dă într-un clocot. Adaugă smântână. Continuă să amesteci, până se omogenizează. Lasă pe foc încă cinci minute, la de pe foc şi adaugă caperele şi piper alb măcinat.
Intr-o tigaie mare sau într-un wok, încinge puţin ulei de măsline şi prăjeşte bucăţile de peşte circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb şi scoate imediat pe un platou. Adaugă sosul.
Decorează cu felii şi coajă subţire de portocală.
Pofta buna!