Pangasius cu sos de vin
PrinteazaPangasius cu sos de vin din: file de pangasius, vin, portocale, sos de soia, chili, usturoi, ghimbir, cimbru, lamaie, ulei, sare, piper.
- 4 fileuri de pangasius
- 200 ml vin alb demisec
- 4 portocale
- 3 căţei de usturoi
- sos de soia
- sos de chili
- o bucăţică mică de ghimbir
- trei fire de cimbru
- o lămîie
- zahăr tos
- sare
- piper
- ulei de măsline
- ardei graşi
- cartofi albi
Mod de preparare:
Fileurile de pangasius se spală, se stropesc cu suc de lămîie, se amestecă bine cu usturoiul pisat, se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 30 de minute.
Se ung cu ulei de măsline, se condimentează, se presară cimbru tocat şi se prăjesc la foc potrivit într-o tigaie de teflon sau se frig pe grătar.
Se scot pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Ghimbirul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Portocalele se spală, se şterg cu un şervet, se taie jumătăţi şi se presează ca să se obţină sucul.
Intr-un ibric se pun sucul de portocale, o lingură de sos fie soia, vinul, o linguriţă de sos de chili, două linguriţe de zahăr tos şi ghimbirul.
Se fierb timp de zece minute la foc potrivit, se toarnă peste fileurile de pangasius, se presară cimbru tocat şi se servesc.
Poftă bună!