Pangasius cu spanac si sos
PrinteazaPangasius cu spanac si sos din: file de pangasius, spanac verde, lamaie, fulgi de chilli, boia dulce, smantana, hrean, otet, lapte, ulei de masline, unt, ceapa, sare, piper, cimbru.
- 4 fileuri de pangasius
- 800 g spanac verde
- o lamaie
- 5 g fulgi de chilli
- 5 g boia dulce
- doua galbenusuri
- 100 ml smantana
- o lingura cu hrean ras
- otet
- 150 ml lapte
- 50 ml ulei de masline
- 60 g unt
- o ceapa
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Spanacul se spală bine, se scurge şi se taie fâşii mai groase. Se opăreşte cinci minute în apă clocotită şi se pune într-o strecurătoare. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în untul încins. Se adaugă spanacul scurs de apă, fulgii de chili şi piper după gust.
Se călesc cinci minute, se toarnă laptele dulce şi se fierbe zece minute. Se ia de pe foc, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Fileurile de pangasius se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi ung cu uleiul de măsline.
Se condimenteaza, se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se presara cu boiaua dulce. Se introduc in cuptorul incins si se coc la foc mediu 25-30 de minute. Galbenusurile fierte se pun intr-un bol cu smantana, hreanul ras, sare, piper si o lingurita de otet. Se paseaza cu un blender si sosul obtinut se serveste alaturi de peste si spanac.
Sosul de hrean se poate face si cu galbenusuri crude, adaugand suc de lamaie.
Pangasius cu spanac si sos
Pofta buna!