Panna cotta cu biscuiti si ciocolata

Printeaza

Panna cotta cu biscuiti si ciocolata din: smantana, lapte, zahar, gelatina, sirop, biscuiti, unt, fructe, ciocolata.

Ingrediente:

  • 450 ml smântână dulce
  • 200 ml lapte
  • 60 g zahăr
  • 20 g gelatină
  • esenţe
  • 90 ml sirop (jeleu de fructe)
  • biscuiţi digestivi
  • 2 linguri unt topit
  • fructe
  • ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Panna cotta cu biscuiti si ciocolata: Se încălzesc la foc mic laptele cu smântână, apoi se adaugă zahărul şi esenţele şi se lasă la fiert cca 1 minut.

Când compoziţia a căpătat o consistenţă mai densă, se ia de pe foc şi se lasă la răcorit, apoi se adaugă gelatina hidratată în prealabil.

Amestecă cu telul. Se adaugă siropurile.

Sfărâmă biscuiţii digestivi şi se amestecă cu cele două linguri de unt topit, până când se leagă compoziţia.

Aşază biscuiţii pisaţi într-un recipient transparent apăsând uşor cu lingura să se uniformizeze stratul.

Peste biscuiţi se toarnă pana cotta în straturi, având grijă să se lase la întărit până când se pune următorul strat.

Decorează cu fructe si ciocolata.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.